Ziraat Fakültesi

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Bursu

Türkiye - Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu tarafından lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri'nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik verilen Yüksek Lisans ve Doktora bursuna son başvuru tarihi 10 Nisan 2019'dur ve bursu kazanan kişiler Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eğitimlerine 2020 - 2021 akademik yılı güz döneminde başlayacaklardır.

Komisyon, Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50,000.00 Amerikan Dolarına kadar olup bunun yanı sıra bursiyerlerin Amerika'ya gidiş ve programları sona erince dönüş biletleri ve sağlık sigortaları sağlanmaktadır.

Bu burs programlarına başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr web sitesi adresinden ulaşabilirler.