Gönüllü Hasat Projesi 3. Etkinliği ve 15. Gıdanı Koru Mutfak Atölyesi
Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda FAO ve İzmir Ticaret Borsası paydaşlığında ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi desteği ile yürütülen Gönüllü Hasat Projesinin 3. etkinliği 28.07.2022 tarihinde Çeşme İlçesinde gerçekleştirildi. Hasat edilen 300 kg kavun ve Growponics tarafından sağlanan marul ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Konak İlçesinde faaliyet gösteren Yardım Kuruluşuna gönderildi. Hasat edilen kavunlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Konak ilçesinde faaliyet göstermekte olan Yardım Kuruluşlarına gönderildi.
Hasat etkinliğine Konak Kaymakam Refiği Funda HAMZA, Konak İlçe Tarım Müdürü Ruhşan ÖZDEMİR ÇİFÇİ, TC Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri, FAO Yetkilileri, Çeşme Tarım İlçe Müdürü Mine ALTIN ve değerli personeli, Menderes Tarım İlçe Müdürü Oktay SEZGİN ve değerli personeli, İzmir Ticaret Odasından Şebnem BORAN, Fakültemiz Kurumsal İletişim ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Fulsen ÖZEN, Yaşar Üniversitesinden Doç. Dr. Ruhan AŞKIN UZEL ve Dr. Öğr. Üyesi Emin Selahattin UMDU ile Konak İlçe Müdürlüğü teknik personeli katılım sağladı. Çeşmede sakız hasat alanı ziyareti ile başlayan etkinlik kapsamında Çiftlikköy Mevkiindeki kavun tarlasında Fakültemizde öğrenim gören 26 öğrenci tarafından kavun hasadı yapıldı. Sayın Aydın DEMİR’in anlatımı ile hasat alanında öğrenciler tarafından hasat edilen kavunlardan ve kavun çekirdeklerinden sübye ve kavun salatası yapılarak “15. Gıdanı koru Mutfak Atölyesi” de gerçekleştirildi. Hazırlanan ürünler katılımcılar tarafından tadıldı. Program Çeşme Ovacık Mahallesinde faaliyet gösteren ülkemizin de ilk hidroponic serası olan Growponics ziyareti ile devam etti.