ztoprak-logo

Bilim Haftası 2015

27-30 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen E.Ü. Bilim Haftası Etkinliği, bölümümüzün de katılımıyla tamamlandı. Bilim Haftası etkinlikleri çerçevesinde, çeşitli okullardan katılım gerçekleştiren ilköğretim seviyesindeki öğrencilere:

- Erozyonla mücadelede bitki örtüsünün rolü yüzey akış ile toprak kaybını etkileyen faktörler, öğrencilerin de katıldığı ve onların fikirleri üzerinden yürütülen deneylerle anlatıldı.

- Vermikompost  (solucan gübresi) tanıtımıyla, solucanların atık yönetimi ve tarımda oynayabileceği aktif rol ile çevre bilincinin önemi açıklandı. Öğrenciler, 'Çevre Dostu Solucanlar' ile tanıştı.

- Hava fotoğraflarının üç boyutlu incelenebildiği stereoskopun tanıtımı, öğrencilerin çeşitli hava fotoğraflarını yine stereoskop altında incelemeleri sağlanarak yapıldı. Stereoskopun kullanım alanları üzerine bilgilendirme yapıldı.