ztarla-logo

12. Tarla Bitkileri Kongresi

Saygıdeğer Katılımcılar,

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, TC. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Tarla Bitkileri Bilimi Derneği tarafından 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan Türkiye 12. Tarla Bitkileri Kongresi’ne sizleri davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Tarla Bitkileri çerçevesinde, karşılaşılan sorunlara çözüm bulmaya yönelik veya temel araştırma niteliğinde olan, ülkemizin değişik bölgelerinde yürütülen, çok sayıda araştırmanın sunulacağı ve sonuçların tartışılacağı kongremize yapacağınız katkılar bizler için değer biçilemez niteliktedir.
Türkiye 12. Tarla Bitkileri Kongresinde; tahıllar, yemeklik tane baklagiller, endüstri bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, çayır-mera ve yem bitkilerinin yetiştiriciliği ve ıslahı, genetik ve sitogenetik, bitki fizyolojisi, biyoteknoloji ve moleküler genetik, bitki besleme ve gübreleme, sulama, mekanizasyon, hastalık ve zararlılar, depolama, işleme ve standardizasyon, ekonomi ve pazarlama, gen kaynakları ve biyoçeşitlilik, tohumluk teknolojisi, organik tarım, biyoistatistik ve ilgili diğer konularda sözlü ve poster bildiriler kabul edilecektir. Kongremizde sunulan bildirilerin tümü kongre bitiminden sonra en kısa sürede basılacak olan kongre bildiri kitabında yer alacaktır.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlediğimiz Türkiye 12. Tarla Bitkileri Kongresi'ne katılım ve katkılarınızı beklerken, yapacağınız değerli katkılardan dolayı şimdiden teşekkür eder, sizleri Kahramanmaraş'ta ağırlamaktan onur duyarız.
Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı

Prof. Dr. Lale EFE