zbahce-logo

VIII. Öğrenci Seminer Günleri

Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından 27-28 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan VIII. Öğrenci Seminer Günleri'ne tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Etkinlik Programı:

27 Mart 2014 Perşembe Yer: E.Ü. Zir Fak. Dekanlık Toplantı Salonu (B Blok)

8:30-9:00 KAYIT VE AÇILIŞ

1. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Uygun AKSOY 

09:00-09:10       Tuğba Toksöz               Dünya Yaş Meyve-Sebze Üretimi ve Ticareti

09:10-09:20       Mert Şafak                    Türkiye’nin Organik Bahçe Bitkileri Ürün İthalatı

09:20-09:30       Fırat Çetir                     Dünyada ve Ülkemizde Kuru Meyvenin Konumu, Geleceği ve Önemi         

09:30-09:40       Ayşenur Özder              Meyve Suyu Sanayisi Ve Geçmişten Günümüze Yaşanan

09:40-09:50       Kübra Nur Öztürk           Ginseng

09:50-10:00       Osman Gökçe Özer        Antalya’da Meyve Fidancılığı Sektörü

10:00-10:10       Melikşah Özgedik           Hasat Sonrası Üzüm ve Değerlendirme Şekilleri

10:10-10:20       Sıla Baltacı                    Kesme Çiçeklerde Kaliteyi ve Vazo Ömrünü Etkileyen Faktörler

10:20-10:30       TARTIŞMA

10:30-10:50       ARA  

2. OTURUM

Oturum Başkanı: Doç. Dr. K. Betül ÖZER 

10:50-11:00       Hulangoo Enhsaihan     Süs Bitki Olarak Değerlendirilen Meyve Türleri

11:00-11:10       Hüseyin Çelikkın           İzmir Fuarında Bulunan Odunsu Bitkiler

11:10-11-20       İrfancan Sakaroğlu        Balıkesir Edremit’te Zeytin Yetiştiriciliği-Zeytin Ve Zeytinyağının İnsan Sağlığı Bakımından Önem

11:20-11:30       Hasan Tepe                 Erdemli İlçesi Meyveciliği

11:30-11:40       Aykut İlhan                  Çanakkale Nektarin Yetiştiriciliği

11:40-11:50       Murat Yıldırımlı               Modern Armut Yetiştiriciliği

11:50-12:00       Ali Necat Arkök             Körfez Bölgesi Yağlık Zeytin Yetiştiriciliği Sorunları Ve Çözüm Yolları

12:00-12:15       TARTIŞMA

12:15-13:30       ÖĞLEN YEMEĞİ

                                                                                              3. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ercan ÖZZAMBAK 

13:30-13:40       Armağan Karahan         Zeytinde Salamura Teknikleri

13:40-13:50       Merve Kavala                Çam Fıstığı

13:50-14:00       Ayşe Kaya                    Kuru İncirde Aflatoksin Sorunu                                

14:00-14:10       Elif Yalçın                     Orta Dünya Akdeniz

14:10-14:20       Henan Ercan                Suriye Tarımı Ve Sebzecilik

14:20-14:30       Rana Garalova              Azerbeycan Sebzeciliği Ve Bölge Ekonomisine Olan Katkısı

14:30-14:45       TARTIŞMA

14:45-15:00       ARA  

4. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Hülya İLBİ

15:00-15:10       Eyyüp Dursun              Soğan Tohumlarında Farklı Polimer Ve Dozlarının Çimlenme Üzerine Etkileri

15:10-15:20       Nazlı Arısoy                  Soğan Çeşitlerinde Farklı Priming Uygulamaları

15:20-15:30       Nilgün Kırcali                Ticari Biber Tohumlarındaki Film Kaplama Uygulamasının Optimizasyonu

15:30-15:40       İsmail Can Akdoğan       Manisa İlinde Sanayi Domates Yetiştiriciliğinde Ve Hasadında Çiftçilerin Yaşadığı Sorunlar

15:40-15:50       Mert Acun                   Dünyada Ve Ülkemizde Tohum Islahı Ve Tohum Ticareti İşleyişi

15:50-16:00       S. Seçkin Akyol            İnsansız Tarım

16:00-16:10       Cansu Bacak                Adını Sen Koy!...

16.10-16.20       Turgut Teoman           Alternatif Sebze Türleri ve Yetiştiriciliği

16:20-16:30       TARTIŞMA

 

28 Mart 2014 Cuma Yer: E.Ü. Zir Fak. Dekanlık Toplantı Salonu (B Blok)

 

5. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ

9:00-9:10          Elif Nur Okul                Türkiye’de Organik Tarımın Gelişimi ve Semt Pazarlarının Yeri

9:10-9:20          Selin Çayan                  Bağcılıkta İyi Tarım Uygulamaları ve Globalgap

9:20-9:30          Ramazan Mercan           Ege Bölgesi Şaraplık Üzüm Çeşitleri Ve Şarap Sektöründe Yaşanan Sorunlar

9:30-09:40        Mehmet Öner               Türkiye'nin Sofralık Yaş Üzüm İhracatı

09:40-09:50       Abdülkerim Karataş       Üzüm İhracatımızdaki Sorunlar

09:50-10:00       Ali Ercan Oluğ              Topraksız Tarımda Çilek Yetiştiriciliği

10:00-10:15       TARTIŞMA

10:15-10:30       ARA

6. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Yüksel TÜZEL

10:30-10:40       Barış Ozan Çevik          Güney Ege’deki Modern Sera İşletmelerinin Özellikleri

10:40-10:50       Emre Çetinbaş              Bazı Domates Çeşitlerinin Tuz Stresine Tepkisi

10.50-11:00       Mustafa Kalabalı          Sakin Şehir Seferihisar’ın Jeotermal Kaynaklarının Seracılıkta Kullanılması

11:00-11:10       Fırat Can Güngör           Sera Bitki Atıkları Değerlendirilebilir Mi?

11:10-11:20       Tahir Şafak İncedal        Kayın Mantarında (Pleurotus Ostreatus) Farklı Ortamların Verime Etkisi

11:20-11:40       Hüseyin Türe                Kayın Mantarı (Pleurotus Spp.) Yetiştiriciliğinde Ortam Hazırlığı Ve Dezenfeksiyonu

11:40-12:00       TARTIŞMA

12:00-13:30       ÖĞLEN YEMEĞİ

7. OTURUM

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Adalet MISIRLI

13:30-13:40       Ayten Harmancı             Hakkâri Tarımı Ve Meyve Yetiştiriciliği

13:40-13:50       Tuba Tuzcu                  Genetik Kaynakların Korunumu

13:50-14:00       Cansu Yoluk                  Bahçe Ürünlerinin Taşınmasındaki Gelişmeler

14:10-14:20       Özge Ene                     Muğla Bölgesinde Turunçgil Meyvelerinde Hasat Sonrası İşlemler

14:20-14-30       Ceren Bulut                   Bahçe Ürünlerinin Depolanması ve İhracatında Modifiye Atmosfer Ambalajlarının Kullanımı

14:30-15:00       TARTIŞMA ve KAPANIŞ

15:00-17:00       KOKTEYL