zbahce-logo

Öğren Üret & Tüket

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Eşiyok ve Prof. Dr. Tayfun Özkaya proje ile ilgili olarak öğrencilerle arazide uygulama yaparak bilgiler verdi. Meraklı öğrencilerin özellikle projeye ayrı ilgi duyduğunu belirten Prof. Dr. Dursun Eşiyok, "Yetiştireceğimiz salata, lahana ve kırmızı lahana bitkilerinde, ilaç ya da gübre gibi sentetik maddeler kullanılmayacak, ürünler tamamen organik yetiştirilecek" dedi. Ürünlerin hiçbir şekilde satılmayacağını, sadece öğrencilere yönelik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Eşiyok, ziraatın kitapta okunup öğrenebilecek bir meslek olmadığını, elin-ayağın mutlaka toprağa değip uygulamayla öğrenilebileceğini belirtti. Öğrencilerin ilgi duyduğu proje başlangıcı, Prof. Dr. Dursun Eşiyok'un dikim aşamaları hakkında bilgilendirmesi ve tavsiyeler vermesinin ardından öğrencilerin dağılmasıyla son buldu.

Haberin Tamamı