zbahce-logo

Türk profesöre Fransa'dan şövalyelik nişanı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli'ye dünya bağcılığına sağladığı katkılardan dolayı Fransa'da tarım alanındaki nişan olan "Merite Agricole" şövalye nişanı verildiği bildirildi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinden yapılan açıklamada, Altındişli'nin, Dünya Bağcılık ve Şarapçılık Organizasyonu'nda sofralık üzüm, kurutmalık üzüm ve fermante olmamış üzüm ürünleri komisyonu başkanlığı döneminde "dünya bağcılığına sağladığı katkılardan dolayı" ülkenin ikinci önemli nişanı olan "Merite Agricole" şövalye nişanına layık görüldüğü ifade edildi.
Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, nişan için Prof. Dr. Ahmet Altındişli'yi kutladığını, kuru meyve sektöründe yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini belirtti.

Kaynak