zbahce-logo

Öğren Üret Tüket

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletmeler

Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Eşiyok ve Prof. Dr. Tayfun Özkaya proje ile ilgili olarak öğrencilerle arazide uygulama yaparak bilgiler verdi. Prof. Dr. Harun Yalçın, "Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bu zamana kadar birçok bitki türünü tanıtmada büyük rol oynadı. Bugün burada Ziraat Fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştireceğiz. Hobi Bahçelerinde Bürüksel lahanası, marul, ıspanak, salatalık, lahana ve yeşil soğan yetiştirilecek. Öğrenciler bir bitkinin nasıl yetiştirileceğini bizzat görerek uygulayabilecekler" diye konuştu. 'Benim Bahçem', 'Yaşam İçin Tarım', 'Hem Üret Hem Öğren' gibi sloganları olan projenin bütün ihtiyaçlarının, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından karşılanacağını ifade eden Prof. Dr. Yalçın, "Birinci sınıflar da dahil olmak üzere tüm fakülte öğrencileri bu projeden yararlanabilecek" dedi.

Haberin Tamamı