EDUROAM ve Network Projesi hakkında bilgilendirme

Rektörlük Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Fakültemiz Bilgi İşlem Birimi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Biriminin ortak çalışmalarıyla yürütülen Network Projesi kapsamında kablolu ve kablosuz (eduroam)  internet ağlarının hızlarının ve sinyal seviyelerinin arttırılması hedeflenmiştir. İlgili proje ile Üniversitemiz içindeki internet ağının :

Kablolu ağ için: "100 Mb/sn" den "1G" sonrasında "10G" ye yükseltilmesi hedeflenmiştir.

Kablosuz (eduroam) ağ için: "54 Mb/sn" den yaklaşık "1G" ye yükseltilmesi hedeflenmiştir.

Kurulum ve montaj çalışmaları devam eden projede Fakültemiz Tüm bloklarında kablolu ağı sağlayan ana omurga cihazları 10G uyumlu olarak değiştirilmiş ve aktifleştirilmiştir.

Kablosuz ağ ile ilgili sırasıyla A blokta tamamlanmış ve aktifleştirilmiştir, C blok, B blok ve D blok olmak üzere Fakültemizde internet ağı olmayan hiçbir nokta kalmaması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda Kablosuz (eduroam) ağına bağlanmak isteyen kullanıcılarımız, aşağıdaki adresten kurulum talimatlarını uygulayıp kullanabilirler.